2024-01-08

Vi vill påminna dig om att det är viktigt att ha det frostfritt vid vattenmätaren. Om vattenmätaren inte skyddas mot kyla, kan den frysa sönder och orsaka stora vattenskador. Detta kan leda till merkostnader för både dig och oss. För att undvika detta, vänligen se till att vattenmätaren placeras i ett frostfritt utrymme och att […]

Läs mer

2023-06-19

Under juni och juli kommer vi att underhålla de villapumpstationer som finns i Torsås kommun. Det gör vi för att säkerhetsställa driften framöver. Har ni några funderingar så tveka inte att kontakta oss.

Läs mer

2023-06-12

Just nu går det åt mycket vatten. För att undvika bevattningsförbud måste vi tillsammans hjälpas åt. En hög vattenförbrukning tillsammans med en fortsatt varm väderprognos gör att vi nu behöver bli mer sparsamma med vattnet. – Vårt vattenverk är hårt ansträngt nu. Vi behöver hjälpas åt för att undvika bevattningsförbud, säger Jörgen Ljungholm, Kalmar Vatten. […]

Läs mer

2023-05-30

Från och med 31 maj är det bevattningsförbud i Brömsebro på grund av låga grundvattennivåer. Vi följer Karlskrona kommun då vi köper vattnet till Brömsebro från dem. Bevattningsförbudet innebär att du inte får använda kommunalt vatten för att till exempel vattna med slang på gräsmattor och rabatter, fylla en pool eller tvätta bilen.

Läs mer

2023-05-03

Vi kommer under vecka 18-24 att byta ut stora delar av vattenledningen som ligger i Stationsvägen i Söderåkra. Återställning utav vägen genomförs i samarbete med Torsås kommun och kommer att göras efter ledningsarbetet är klart innan årsskiftet. Vi kommer att byta stamledningen fram till avstängningsventil innanför berörda kunders tomt. Det kommer vara begränsad framkomlighet under […]

Läs mer

2023-03-22

När Du har anmält Dig till e-faktura på Din bank kan Du få månadsfaktura utan extra kostnad. Kontakta oss så lägger vi in det i vårt kundregister.

Läs mer

2023-03-19

Nu kan du se den nya va-taxan som börjar gälla från och med 2023-01-01 under vatten&avlopp-vad kostar det

Läs mer

2022-07-11

Spolning(omsättning av vatten) pågår av vattenledningar i Söderåkra. Risk för missfärgning av vatten förekommer. Om vattnet blir brunt kan man fortsätta spola tills vattnet blir klart igen.

Läs mer

2022-06-29

Kloreringen i Söderåkra är nu avslutad. Om lukt och smak av klor förekommer, låt vattnet stå en stund så brukar det försvinna.

Läs mer

2022-06-27

Klorering påbörjas under dagen i Söderåkra samhälle. Det kan förekomma en svag lukt eller smak av klor från dricksvattnet. Om du låter vattnet stå och lufta en stund brukar det försvinna.

Läs mer

2022-06-02

Torsnet AB / Torsås kommun får sitt vatten från Kalmar vatten till Söderåkra, Bergkvara och Torsås. Nya prover har tagits vid Bottorps vattenverk och nu ser allt bra ut igen så kloreringen har stoppats.

Läs mer

2021-06-06

Nu när värmen har kommit och det har blivit dags att fylla era pooler så är vi tacksamma om ni meddelar oss på Torsnet innan ni börjar fylla. Det blir en större förbrukning och vi behöver ha kontroll på vattenflödet i vårt nät.

Läs mer