Kokningsrekommendation i Torsås kommun, gäller ej Gullabo, Bidalite och Brömsebro

Kokningsrekommendation i Torsås kommun, gäller ej Gullabo, Bidalite och Brömsebro

Uppdatering onsdag 2/11 kl 11:45

Kokningsrekommendationen gäller fortfarande. Kalmar Vatten inväntar ytterligare analysresultat. Mer information kommer under dagen.

Du som är berörd ska:

Koka vattnet innan du dricker det. Använd det inte till matlagning utan att först koka det. Okokt vatten kan användas till matlag­ning om maten ska kokas. Använd kokt vatten till kaffebryggaren och vid tandborstning.

Utan risk för hälsan kan vattnet användas för dusch, disk, klädtvätt, rengöring och spolning av toalett.

Ta del av ytterligare viktig information från Livsmedelsverket.

Klorhalten i vattnet har höjts för att dämpa föroreningen. Klor kan ge en obehaglig lukt men är nödvändig för att vattnet ska bli bra igen.

Nya prover tas löpande för att systematiskt undersöka vattnet.

Kokningsrekommendationen kan hävas tidigast onsdagen den 2:e november.

Vattentankar kommer under söndagen att placeras ut på följande platser:

  • Söderåkra, Sofiagården
  • Bergkvara, Skolan
  • Torsås, Mariahemmet

Vi uppdaterar kontinuerligt informationen på www.torsnet.se, www.torsas.se

Fler nyheter

2024-05-30

Under juni och juli kommer vi att underhålla de villapumpstationer som finns i Torsås kommun. Det gör vi för att säkerhetsställa driften framöver. Har ni några funderingar så tveka inte att kontakta oss.

Läs mer

2024-05-24

Just nu går det åt mycket vatten i Torsås kommun och sydöstra Kalmar kommun.En hög vattenförbrukning tillsammans med en fortsatt solig väderprognos gör att vi nu måste bli mer sparsamma med vattnet för att undvika bevattningsförbud.– På grund av tekniska begränsningar i ett av våra vattenverk måste Kalmar kommuns sydöstra del och Torsås kommun vara […]

Läs mer

2024-04-29

Vårt projekt med nytt fjärrvärmenät i Söderåkra fortlöper. Vi börjar närma oss slutfasen. Här bygger vi panncentralen, den ska vara i drift i slutet av juli.

Läs mer

2024-01-17

Vi har nu kopplar in ca 1400 kunder och har ca 1050 kunder som valt en tjänst i vårt fibernät. Installation av sista beställda kunderna pågår i alla etapperna. Pågående projektet rörande fiberutbyggnad i Torsås kommuns regi kommer att avslutas vid årsskiftet 2023/24. Våra entreprenörer kommer att avsluta, återställa och färdigställa utbyggnaden inom kort. För […]

Läs mer

2020-05-29

Nu lanserar vi Torsnet. Se vår film här.

Läs mer

2020-07-06

Pga. pågånde va-arbete kommer det att vara begränsad framkomlighet på Kalmarvägen från Allfargatan mot Söderåkra. Planerat arbete v 28-30. Välj gärna annan väg om möjligt.

Läs mer

2020-07-08

Just nu har vi 213 kunder som har beställt fiber och 80 som har lämnat en intresseanmälan.

Läs mer
Nyhetsarkivet