Hög vattenförbrukning i Torsås kommun

Just nu går det åt mycket vatten i Torsås kommun och sydöstra Kalmar kommun.
En hög vattenförbrukning tillsammans med en fortsatt solig väderprognos gör att vi nu måste bli mer sparsamma med vattnet för att undvika bevattningsförbud.
– På grund av tekniska begränsningar i ett av våra vattenverk måste Kalmar kommuns sydöstra del och Torsås kommun vara sparsamma med vattnet för att undvika bevattningsförbud, säger Jörgen Ljungholm, chef på avdelning Dricksvatten, Kalmar Vatten och fortsätter:
– När alla ska vattna, tvätta altanen och fylla pooler samtidigt går det åt så mycket att vissa riskerar att bli utan vatten helt.
En minskad vattenförbrukning innebär att vi kan behålla bra nivåer i vattenreservoarerna, ett stabilt tryck i ledningarna och minska risken för missfärgat vatten. Tänk därför på att inte använda mer vatten än nödvändigt.
Låt gräsmattan vara gul, den kommer repa sig när regnet väl kommer. Vattna blommor och växter med vattenkanna tidig morgon eller sent på kvällen så inte vattnet dunstar bort.
Undvik att fylla poolen med trädgårdsslang, använd istället en speditör. Undvik också att tvätta fasad, altan och tak just nu.
Ta del av våra spara-vatten-tips: torsnet.se/vatten-avlopp/blivattensmart

Fler nyheter

2024-05-30

Under juni och juli kommer vi att underhålla de villapumpstationer som finns i Torsås kommun. Det gör vi för att säkerhetsställa driften framöver. Har ni några funderingar så tveka inte att kontakta oss.

Läs mer

2024-05-24

Just nu går det åt mycket vatten i Torsås kommun och sydöstra Kalmar kommun.En hög vattenförbrukning tillsammans med en fortsatt solig väderprognos gör att vi nu måste bli mer sparsamma med vattnet för att undvika bevattningsförbud.– På grund av tekniska begränsningar i ett av våra vattenverk måste Kalmar kommuns sydöstra del och Torsås kommun vara […]

Läs mer

2020-05-29

Välkommen till vår nya webbplats! Här hittar du all information du behöver om våra produkter och tjänster, samt kontaktuppgifter till kundservice om du har några frågor.

Läs mer

2020-05-29

Nu är det officiellt! Vi på Torsås Fjärrvärmenät AB har bytt namn till Torsnet AB.

Läs mer

2020-05-29

Nu lanserar vi Torsnet. Se vår film här.

Läs mer
Nyhetsarkivet